The K2 | 더 케이투

LzdLmbh

Onudaİzledim.com ‘dan herkese merhabaaaa…Bugün sizlere çıktığı andan itibaren ve şimdi bile kore televizyonlarında çok sevilen kore dizilerinin unutulmaz dizilerinden olan dram/romantik/aksiyon türündeki bir diziden bahsedeceğim .Dizimizin adı The K2 umarım beğenir,izlemeyenler olarak hiç sıkılmadan izlersiniz. Healer dizisiyle gündeme gelen Chang Wook başrolde.

[WPSM_COLORBOX id=1285]

The K2 konusu;

Kim Je Ha (Ji Chang Wook) Irak’ta görev yapmış paralı bir askerdir.Görev yaptığı yerde yabancı bir kadına aşık olur ve kadın öldürülür.Sevdiği kadının cinayeti K2’nun üzerine atılır ve ismi arananlar listesine girer.

İnterpol tarafından aranılır.Koreye döndüğünde işçi olarak çalışırken bir olayla karşılaşır.Kore’ye geri dönüp sessiz ve gizli bir hayat yaşarken, kazayla başkan adayı Jang Se Joon’un bir skandalına şahit olur. Bu sebeple Jang Se Joon’un başkan olması için her şeyini ortaya koyan eşi Choi Yoo Jin’in hedefi haline gelir. Kim Je Ha özgürlüğü karşılığında Choi Yoo Jin için çalışmayı kabul eder.


Geçmişten intikam almak için yanında göreve başlar.Anna ise Choi Yoo Jin’nin saklamak zorunda kaldığı üvey kızıdır.K2’nun görevi ise bu kızı korumaktır.K2 Anna’nın herkesten gizlediği eve güvenlik sorumlusu olarak atanır. Kod adı ‘K2’ olan Je Ha yeni bir kimlik kazanmıştır.Anna’nın annesi bir zamanlar Korede ünlü bir dizi oyuncusuyken Anna onu ölü bulur. Kendisi yüzünden olduğunu düşünmüştür fakat olaylar sonradan çözülecektir.Babası ve babasının eşi tarafından İspanyadaki kiliseye gönderilmiştir.

Kiliseden kaçarken Je-Ha ile karşılaşır ve Koreli olduğunu görünce ondan yardım ister.Je-Ha onu kurtarır ama yakalanmasına mani olamaz.An-Na üveydir ve üvey annesi tarafından sevilmemektedir. Sonunda üvey anne Je-Ha ile karşılaşır ve yeteceğinden etkilenerek onu üvey kızının koruması yapar.Dizide üvey anne Yoo-Jin’in erkek kardeşi ne kadar iyi gözüksede son bölümde yaptığı karışıklıkları anlayacaksınız.

Arada gösterilen eğlenceli sahneleri unutmamak lazım..

K2’nun Güvenlik kamerasından Annayı izlemeye başlaması ve ramen için yardım etmesi.Diğer bir olay ise çileğe alerjisi olan Anna’ya K2’nun yanlışlıkla neşesini yerine getirmesi için verdiği çilekli dondurma sahnesi..

the K2 Karakterleri;

Kim Je Ha (Ji Chang Wook)
Sevdiğini kadını öldürmekten suçlanan ve bunun intikamını almak için uğraşanJi Chang-Wook ‘K2’ olarakta bilinen eski bir paralı asker olan Kim Je-Ha karakterini canlandırmaktadır. O, bir başkan adayının eşine (Song Yoon-A) korumalık yapsın diye işe alınır. Onun karakteri, soğuk ve alaycı bir kişiliğe sahiptir.


YoonA dizide, güçlü bir başkan adayının (Cho Seong-Ha) herkesten sakladığı kızı Ko An-Na karakterini canlandırmaktadır. Onun annesi, ünlü eski bir yıldızdır. Babasının herkesten sakladığı bir kız olarak büyük travmalarla büyümüştür. Bu yüzden anthrophobia’dan (toplumdan korkma korkusu) muzdariptir ve yanıp sönen ışıklar görünce panik yaşamaktadır. Çekilen bir fotoğrafı üzerine İspanya’dan Kore’ye geri dönmek zorunda kalır.

Song Yoon-A dizide, Jang Se-Joon’un (Cho Seong-Ha) eşi olan Choi Yoo-Jin karakterini canlandırmaktadır. O, chaebol bir ailenin kızıdır. Onun karakteri, halk tarafından yaptığı iyilikler ve güzelliği ile tanınır. Ancak, istediklerini gerçekleştirmek için önüne çıkan herkese zalimce davranır.
Cho Seong-Ha dizide, güçlü bir başkan adayı olan Jang Se-Joon canlandırmaktadır. O, Choi Yoo-Jin’in (Song Yoon-A) kocası ve Ko An-Na’nın (YoonA) babasıdır.

Diziye yorumlarım şu şekilde;


Çok fazla aksiyon sahnesi bulunuyor ve K2 yüzünde sürekli bir çizikle geziyor oyunculuğuna diyecek hiçbir şey yok..Başrol kızımız fazla saf bir havada sürekli dizide vur ensesine al lokmasını tarzında bir kız görüyoruz.Karakter bakımından fazla zayıf kalmış. Dizide çok fazla kötü adam var ve hepside başrol erkeğimiz ve kızımıza düşman…

Dizinin aksiyon sahnelerinde dublör kullanılmamış ve buna rağmen muhteşem aksiyon sahneleri vardı.Romantik sahneler yok denecek kadar az.Çok fazla Aksiyon sevmeyen için bu yorucu gelebilir.Ostların bazıları çinceydi unutmamak lazım… Ne kadar dizi romantik olsa da bolca siyaset teması bulunduruyordu.İnsanlar birbirlerinin ayaklarını kaydırma çabası içerisindeydi.Genel anlamda dizi beğendiğim diziler içerisinde.

Ne olursa olsun dizimiz herşeye rağmen mutlu sonla bitti. Finali güzel onca olaya rağmen adildi.

The K2 dizisi eleştirimizin sonuna geldik. Görüşmek üzere…

Yazı dolaşımı

Exit mobile version