The Good Place Dizi Özeti ve İncelemesi

The-Good-Place-season-1-poster

The Good Place Özeti ve İncelemesi yazımıza hoşgeldiniz. Dizinin özetini ve incelemesini yazımızda bulabilirsiniz.

The Good Place ilk bölüm 2016 yılında yayınlanan bir durum komedisidir. Her bölümde türlü türlü maceralarla izleyenleri kendine bağlıyor. İlk Sezonda Eleanor ölüyor ve gözlerini İyi Yer’de açıyor. Fakat bir yanlışlık olmuştur çünkü iyilik yapıldığı sanılan anılar ona ait değildir.İyi Yer’de bir de ruh eşleri veriliyor. Eleanor’un ruh eşi Chidi ve ahlak etiği profesörüdür. Eleanor ondan yardım etmesini bu iyilik anılarının ona ait olmadığını kendisinin uyuşturucu satıcısı olan biri olduğunu kötü yere ait olduğunu söyleyip yardım istiyor. Başta çok gerilen Chidi yardımı kabul ediyor ve etik dersleri vermeye başlıyor. Yan komşuları bir budist rahip ve havalı bir kız olan Tahani’dir.

Günler geçtikçe Eleanor’a oraya ait olmadığına dair notlar gelmeye başlıyor ve en sonunda görüşmek için not geliyor.Eleanor görüşmeye gittiğinde sessizlik yemini etmiş olan budist rahip konuşmaya başlıyor ve kendisinin de oraya ait olmadığını söylüyor. Onda da bir hata yapılmış. Sonra dördü çok yakın arkadaş oluyor ve en sonunda Eleanor kötü yere ait olduğunu itiraf ediyor başlarındaki Michael’e. Oranın iyi bir yer olduğunu sanıyorlardı fakat Eleanor aslında oranın kötü bir yer olduğunu fark ediyor. Böylelikle Michael’in kötü oyunu bozulmuş oluyor ve hafızalarını sıfırlıyor.

İkinci Sezonda öğreniyoruz ki

Michael aslında iblismiş ve insanlara duygusal olarak eziyet etmek için bu dört insanı seçmiş. Onları tekrar tekrar hafızalarını sıfırlayarak işkence çektirmeye çalışıyor… 802 denemeden sonra başarılı olamayıp her seferinde anlaşıldığı için bizim ekipten yardım istiyor işkence çekiyormuş gibi görünmeleri için… Çünkü eğer yardım etmezlerse planı başarısız olduğu için Michael’i emekli edilecektir.

Eleanor, Tahani, Chidi ve Jason yardımı kabul ederler. Ve işkence çekiyor gibi görünerek Chidi’den etik dersleri almaya devam ederler, Michael’da artık etik derslerine katılmıştır. Aradan uzun zaman geçer ve Michael’in patronu Michael’in planı işlediği için onu terfi etmeye ve bizim ekibi de kötü yer’e göndermeye gelir. Michael çok değişik davranarak bizimkileri aşağılar ve göndereceğini söyler ama Eleanor söylediklerinde ki gizli mesajı anlar ve Kötü Yer’e giden trenin altına saklanırlar bu sayede görülmezler ve Michael’la arkadaşlıkları devam eder. Kötü Yer’dekilere yakalanmadan İyi Yer’e gitmenin bir yolunu ararlar. En son Kötü yerden yürüyerek geçip iyi yere gitmeye karar verirler. İyi yere gittiklerinde yargıç sınava tabii tutar.

Çıkarımlar :

İnsanların normal hayatta yaptığı gibi iyi ve kötülük ölünce gidecekleri yeri belirliyor. Dizi aslında iyilik yapmanın önemini de anlatmış oluyor. Iyi yere gitmek için sarfettikleri çaba falan da ders verir nitelikte… Özellikle Chidi’nin etik derslerinde kendimiz de bir şeyler öğreniyoruz. Hem komik eğlendirici aynı zaman da da eğitici bir dizi niteliğindedir.

The Good Place dizi özeti ve incelemesi yazımızın sonuda geldik.Bu şekilde her bölümü maceralarla geçen çok güzel bir durum komedisi dizisidir. Toplamda şu an 4 sezonu bulunmaktadır.

Yazı dolaşımı

Exit mobile version