Dizi Önerileri: Son Zamanlarda Çıkmış Popüler Diziler

4


Bu yazımızda dizi önerileri veriyopruz. Bu diziler son zamanlarda çıkmış ve popüler olmuş dizilerdir.

1. SEE(2019)

İlk dizi önerileri yazımız See üzerine. See, günümüzden uzak bir gelecekte geçiyor. Dizide, görme yetisini yitiren insanlığın , hayatta kalmak için yeni yollar aramasını konu ediniyor. Ne var ki yeni hayata gelen ikiz bebeklerin görme yetisiyle doğması işleri karıştırıyor. Dizinin başrolünü Game of Thrones’ta canlandırdığı Kahl Drogo karakteri ile dikkatleri çeken Jason Momoa üstleniyor. Momoa’nın korkusuz savaşçı Baba Voss rolünü üstlendiği See’nin senaryosunu Peaky Blinders’ın yaratıcısı Steven Knight ile Açlık Oyunları serisinin son üç filminin yönetmen koltuğunda oturan Francis Lawrence birlikte kaleme alıyor. 10 bölümden oluşan See’nin yürütücü yapımcılığını Knight, Lawrence, Peter Chernin, Jenno Topping ve Kristen Campo üstleniyor.

Dizinin fragmanı için buraya tıklayınız.

2. The Mandalorian (2019)

Jango ve Boba Fett’den sonra, Star Wars evreninde yepyeni bir savaşçı beliriyor. The Mandalorian’ın hikayesi, Galaktik İmparatorluk çöktükten sonra ve First Order henüz kurulmadan önce geçiyor. Yalnız başına hareket eden bir Mandalorian savaşçısının, Yeni Cumhuriyet’in otoritesinin dahi ulaşamadığı galaksinin en ücra köşelerine uzanan macerasına hazır mısınız?

Baş rollerinde Pedro Pascal, Gina Carano, Giancarlo Esposito, Werner Herzog ve Carl Weathers gibi isimlerin yer aldığı The Mandalorian dizisi, Return of the Jedi filminden beş yıl sonrasında geçecek.

Dizinin fragmanı için buraya tıklayın.

3. The Witcher (2019)

The Witcher, ‘The Continent’ olarak bilinen ve hikayenin geçtiği bölgede Geralt ve yoldaşlarının ‘iyi ve kötü’ arasında yaşanan mücadelelere dahil olmasını konu alıyor. Bir ‘canavar avcısı’ olan Geralt, yaşadığı maceralar süresince bazı insanların en ölümcül canavarlardan çok daha vahşi ve tehlikeli olduğunu fark ediyor. The Witcher dizisi ise hem video oyunlarından hem de romanlardan aşina olduğumuz üçlü Geralt, Yennefer ve Ciri’nin bir araya gelerek bir maceraya atılmasını konu alacak.

The Witcher dizisinde ünlü canavar avcısı Rivialı Geralt’ı, Superman rolüyle tanıdığımız Henry Cavill canlandıracak. Canavar avlamaktan macera dolu görevlere kadar bir ‘fantezi karakteri’nin tüm özelliklerini doruklarda yaşayan Geralt, geçirdiği mutasyondan dolayı beyaz bir saça sahip. Cavill’in, The Witcher’ın dizi uyarlamasının gündeme gelişinden itibaren Rivialı Geralt rolüne talip olduğu biliniyor. Dizinin kadrosundaki diğer isimlerden Anya Chalotra, çekici ve tehlikeli bir büyücü olan Yennefer’ı canlandıracak. Evrenin oldukça önemli bir diğer karakteri Ciri’ye ise genç oyuncu Freya Allan hayat verecek.

Dizinin fragmanı için buraya tıklayın.

4 . You ( 2018 )

Zeki bir New York’lu olan Joe, bir kitapçı işletmektedir. Bir gün kitapçıya gelen Beck, Joe’nun ayaklarını yerden keser. Joe, ilk görüşte Beck’e aşık olmuştur. Joe, sevdiği kızın kalbini kazanmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Beck’i elde etmek için teknolojiyi kullanmaya başlayan ve onu her yerde takip eden Joe’nun takıntılı tavırları Beck’in en yakın arkadaşı Peach’ı şüphelendirse de ona engel olamaz. Joe, sonunda Beck’in takipçisi olmaktan çıkıp erkek arkadaşı olmayı başarır. Ancak Joe’nun takıntılı hali artarak devam edince, işler içinden çıkılmaz bir hal almaya başlar.

Dizinin fragmanı için buraya tıklayın.

5. Messiah (2020)

Orta Doğu’da gizemli bir adamın ortaya çıkmasıyla toplum ikiye ayrılır. Bir kısım mucizeler yaratıyor gibi görünen bu adamın Mesih olduğuna inanırken, diğerleri ise onun toplum düzenini bozmaya çalışan bir sahtekar olduğunu düşünür. Michael Petroni’in yaratıcısı olduğu dizinin oyuncu kadrosunda John Ortiz, Mehdi Dehbi, Tomer Sisley, Michelle Monaghan gibi isimler yer alıyor.

Dizinin fragmanı için buraya tıklayın.

6. Atiye (2019)

Şengül Boybaş’ın “Dünyanın Uyanışı” adlı kitaptan esinlenerek hazırlanan dizi, genç ve güzel bir ressam olan Atiye adındaki bir kadının mistik hikayesini konu ediyor. Ailesi ve sevgilisi Ozan ile mutllu bir yaşamı olan Atiye’nin hayatı, bir gün dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe’ye gerçekleştirdiği ziyaretle bambaşka bir hal alır. Atiye’nin bölgede yaptığı gezi sırdasında, Erhan adındaki bir arkeolog, Atiye ile Göbeklitepe arasında mistik bir bağlantı olduğuna dair bir sembol keşfeder. Bu gizeml olayın peşine düşmeye karar veren Atiye, kendisine bambaşka bir kapı açan bu antik tapınakta geçmişini aramaya başlar. Atiye, geçmişin kapılarını araladıkça, geçmişle geleceği, gerçek ile ruhani arasındaki her şeyi sorgulamaya başlar.

Dizinin fragmanı için buraya tıklayın.

Bu yazımızda çeşitli dizi önerileri sunduk. Umarız izlerken keyif alırsınız. İyi seyirler.

Yazı dolaşımı

Exit mobile version