Editörün Seçimi: En İyi 5 Süper Kahraman Dizisi

the-punisher-netflix-poster-4k-f7

1.The Flash

Küçük yaşta annesinin ölümüne tanık olarak bir trajedi yaşamış Barry Allen, Central City polis merkezinde suçluların arkalarında bıraktıkları izleri toplayan bir adli tıp görevlisidir. S.T.A.R Laboratuvarları’nın parçacık hızlandırıcısı, hata nedeniyle bir patlamaya sebep olur. Bu patlama hava durumunu değiştirir ve Barry Allen’a bir şimşek çarpar. Bu şimşek onda aşırı hızlı hücre yenilenmesine sebep olur. Kırılan kolu 3 saat içinde iyileşmiştir. Kalbi o kadar hızlı atmaktadır ki hastanedeki makineler ölçemez. Fakat en önemlisi süpersonik bir hıza ulaşmıştır. İlk bölümde saatte 720 km hızda koşmuştur. İmkansızı kovalarken kendisi imkansız olan Barry bu gücünü insanları kurtarmak için kullanır. Central City’de adaleti sağlamanın yanındaki hedefi ise annesinin katilini bulmaktır. Fakat ilerki bölümlerde Earth-2’dan (İkinci Dünya) gelen Zoom’la olağanüstü bir savaşları olacaktır. Zoom’la olan savaşında pek şansı olmayan Barry Allen’a yardım eden Earth-2’dan gelen ve kızı Zoom’un elinde olan Dr.Wells ve Earth-2′ dan gelen Jay Garrick (The Flash) yardımcı olmaktadır.

2.Lucifer

Lucifer, Tom Kapinos tarafından üretilen Amerikan fantastik polisiye komedi-drama dizisidir. 25 Ocak 2016’da Fox’da yayınlanmaya başlamıştır.[1][2] Neil Gaiman,Sam Kieth ve Mike Dringenberg tarafından yaratılan The Sandman çizgi roman serisinden esinlenilen dizinin senaryosunu Mike Carey yazmaktadır. 2016’nın Nisan ayında Fox ikinci sezon için sözleşme yenilemiştir. 29 Mayıs 2017’de biten ikinci sezonun ardından yılbaşından hemen sonra 2 Ocak 2017’de üçüncü sezonuyla yayın hayatına devam etmiştir. 11 Mayıs 2018’de dizinin iptal edildiği ve 4 sezonun olmayacağı açıklandı. Lucifer’in iptal edilmesinin ardından dizinin fanları sosyal medyada dizinin devam etmesi için büyük kampanyalar başlattılar twitter’da “Luciferi Kurtar” etiketi günlerce dünya gündeminde ilk sıralarda kalmayı başarınca yapımcılar yeni kanal arayışı için harekete geçti ve 15 Haziran 2018’de Netflix’in dizinin yayın haklarını satın aldığı ve diziye 4 sezon onayı verdiği açıklandı. Dizi yayın hayatına Netflix’te devam edecek.

3.Daredevil

Başarılı bir avukat olan Matt Murdock, çocukken geçirdiği bir kaza sonucu gözlerini kaybeder (radyoaktif bir madde gözlerine sıçrar). Gözlerini kaybetmesine karşılık diğer duyularını geliştiren Murdock, kendini sürekli olarak psikolojik ve fiziksel olarak geliştirir.

Duyma yetisi muazzam bir seviyeye varan Murdock, kulaklarını tıpkı bir radar gibi kullanarak çevresinde olan bitenin görüntüsünü zihninde canlandırır. Bunun yanına üstün dövüş yetenekleri de eklenince Matt Murdock, son derece tehlikeli, bir suçlu olarak karşılaşmak istediğiniz son adama dönüşecektir.

Yaşadığı ve büyüdüğü yer olan Hell’s Kitchen’da suç oranı tavan yapmıştır. Küçük yaşta mafya lideri Kingpin tarafından öldürülen babası için avukat olarak suçla savaşmayı seçen Murdock, adaletin mafyaya yetersiz kaldığını düşünür. Tamamıyla çeteler ve mafyaların elinde olan Hell’s Kitchen’a hak ettiği adaleti vermeyi ise kendine görev edinir.

Son derece iyi dövüşen Matt Murdock, artık gündüzleri suçla adalet yoluyla mücadele eden bir avukat, geceleri ise suçla, adaletsizlikle kendi yöntemleriyle savaşan ”Daredevil”dır.

4.Arrow

Arrow Greg Berlanti, Marc Guggenheim ve Andrew Kreisberg tarafından geliştirilen bir Amerikan aksiyon-macera dizisidir. Bu dizi DC Comics tarafından yayımlanan Green Arrow çizgi romanındaki kostümlü suç mücadelecisi süper kahramana dayanır. 2012’nin geç vakitlerinde, 10 Ekim 2012 tarihinde Kuzey Amerika’da The CW kanalında gerçekleşen uluslararası yayınla televizyonda gösterildi. Dizi Lian Yu ismindeki ıssız bir adada beş yıl mahsur kaldıktan sonra ülkesine dönüp suç ve yolsuzlukla mücadele eden Oliver Queen’in (Stephen Amell) hayatını konu alır. 22 Ekim 2012 tarihinde The CW kanalından tam sezon için onay almış ve 8 sezon devam etmiştir 28 Ocak 2020’de sona ermiştir.

5.Punisher

Karısının ve çocuklarının öldürülmesiyle intikam yolculuğuna çıkan Frank Castle’ın hikayesini odağına alan Marvel’s The Punisher’da Castle, New York’un yeraltı dünyasına dair karanlık bir komployla yüzleşecek. İntikam için çıktığı bu yolda “The Punisher”a dönüşen Castle, artık sadece kendi ailesini değil, çok daha fazla insanı etkileyen adaletsizlikleri çözmek için göreve hazır.

En iyi süper kahraman dizilerini sıraladığımız listemizin sonuna geldik. Şimdiden iyi seyirler.

Yazı dolaşımı

Exit mobile version