En İyi Film Serileri (2000-Günümüz)

curtain-1275200_1280

1. Yüzüklerin Efendisi Serisi

Yüzüklerin Efendisi (İng. The Lord of the Rings), İngiliz filolojist ve Oxford Üniversitesi profesörü J. R. R. Tolkien’in yazdığı epik fantezi türündeki romandır. Hikâye Tolkien’in çocuklar için yazdığı 1937 tarihli Hobbit’in devamı olarak başlamıştı ancak sonunda ondan çok daha büyük bir eser haline geldi. Çoğu II. Dünya Savaşı’nda olmak üzere 1937 ve 1949 yılları arasında aşamalar halinde yazıldı. 150 milyonun üstündeki satış sayısıyla tüm zamanların en çok satan ikinci romanıdır.

Romanın ismi bütün Orta Dünya’yı fethedip hakimiyetine almakta kullandığı diğer Güç yüzükleri’ne hükmeden Tek Yüzük’ü ilk çağlarda yaratan, hikâyenin kötü karakterlerinden biri olan Karanlık Lord Sauron’u kasteder.İngiliz kırsalından pek de farklı olmayan hobbit diyarı Shire’da sakince başlayan hikâye Orta Dünya’nın kuzeybatısına kadar uzanırken hobbitler Frodo Baggins, Samwise “Sam” Gamgee, Meriadoc “Merry” Brandybuck ve Peregrin “Pippin” Took’un yanı sıra hobbitlerin müttefikleri ve yol arkadaşları olan Kuzey Kolcusu Aragorn, Gondor Kumandanı Boromir, savaşçı cüce Gimli, Elf prensi Legolas ve büyücü Gandalf’ın gözünden Yüzük Savaşı’nın gidişatı takip edilir.

2. Harry Potter Serisi

Harry Potter, J. K. Rowling tarafından yazılan Harry Potter kitaplarının filmlere uyarlanmış halidir. Film serileri Warner Bros tarafından üstlenilmiş. Film serisinin ilk filmi Harry Potter ve Felsefe Taşı olup son filmi de 2011 tarihinde vizyona giren Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 olmuştur. İkinci film prodüksiyonda $7,7 milyon dolar kazandırmıştır.

Filmler, David Heyman tarafından yönetilmiş, Daniel Readcliffe, Rupert Grint baş karakterler olmuştur.

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları Harry Potter serisinin son filmleridir. 1. film Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 1, 18 Kasım 2010 tarihinde vizyona girmiş, 2. film Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 de 15 Temmuz 2011 tarihinde vizyona girmiştir.

3.Karayip Korsanları Serisi

Karayip Korsanları, yapımcılığını Jerry Bruckheimer’ın, yönetmenliğini Gore Verbinski’nin, senaristliğini Ted Elliot ve Terry Rossio’nun yaptığı bir macera filmi serisidir. Walt Disney’de bulunan korsan parkı bu filmleri temel almıştır. Üçlemenin ilk filmi olan Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti adlı yapım 9 Temmuz 2003 tarihinde sinemalarda gösterilmeye başlandı. Bu filmin gişedeki beklenilmeyen başarısından sonra Walt Disney filmi bir üçlemeye dönüştürme kararı aldı. Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı ilk filmden üç yıl sonra, 7 Temmuz 2006’da gösterime girdi. Devam filmi, ilk filmin başarısının tesadüf olmadığını kanıtlayarak açılış gününde birçok gişe rekoru kırdı. Film sinemalardan çıktığında 1,066,179,725$ gişe hasılatı elde etmişti. Üçlemenin son filmi Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu, 24 Mayıs 2007’de tüm dünyada aynı anda gösterime girdi. Sonunda üçleme dünya çapında yaklaşık olarak 2.79 milyar $ kazandı. Serinin dördüncüsü ve ilk 3D filmi olan Karayip Korsanları Gizemli Denizlerde 20 Mayıs 2011′de ABD’de vizyona girdi.

4.Matrix Serisi

Bir yaşanan gerçek vardır, bir de yaşananın ötesinde olan gerçeklik… Biri rüya, diğeri ise Matrix! Neo,son derece tehlikeli bir adam olan Morpheus’un gerçeği bildiğine inanmaktadır. Bir gece Neo, kendisini başka bir dünyaya götürebilecek güzel yabancı Trinity ile tanışır. Bu kızın götüreceği dünyada, Neo Morpheus’u bulacak ve Matrix hakkında bir şeyler öğrenecektir. Neo, Tam olarak kavrayamadığı şeylerin yaşamını kontrol ettiğini biliyor. Matrix serisi çekimleri şu anda devam ediyor. Seri dördüncü filmle gene aynı oyuncularla devam edicek.

5.Batman Serisi(Christopher Nolan)

The Dark Knight üçlemesi olarak geçen bu seri bu zamana kadar görmediğimizi bir Batman sunuyor. Film serisi içinde bulunduğu her kavramla ayrı ayrı efsaneleşmiştir. Örnek verecek olursan Joker denince akla bu film serisi gelmektedir. Seri sırasıyla batman begins(2005) , the dark knight(2008) , the dark knight rises(2012) filmlerinden oluşur.

Yazı dolaşımı

Exit mobile version