Marriage Story Film Eleştirisi ve İncelemesi

marriage2

Modern Yaşamın Klasik Sancıları(Oscar Özel)

OnuDaİzledim.com’dan herkese merhaba bu yazımızda Marriage Story Film Eleştirisi ve İncelemesi sunuyoruz. Marriage Story bende çeşitli duygulan uyandırdı. Evet “duygular” dedim çünkü film izleyene güçlü bir senaryodan ziyade güçlü oyunculuklar ile bir performans şöleni sunuyor. Adam Driver ve Scarlett Johansson’ın başrollerini paylaştığı filmde, New York’ta başlayıp Los Angeles’a uzanan bir boşanma öyküsüne tanık oluyoruz. Kısaca bahsetmek gerekirse bir yönetmen olan

Charlie ve oyuncu eşi Nicole boşanmaya karar verdikten sonra bu süreci kolayca atlatıp sonraki hayatlarına adım atmak istiyorlar ama süreç ilerledikçe durumun aslında hiç kolay olmayacağını anlamaları uzun sürmüyor. Birbirlerini seven veya öyle olduğunu düşünen ya da birbirini tanıdığını düşünen iki insanın bu süreçte bocalayışlarını izliyoruz. Güçlü oyunculuklar sayesinde ufak detayların bile izleyende büyük etkiler bıraktığı Marriage Story aynı zamanda 92.Oscar Adayları arasında

En iyi Film dalında yerini aldı. Kişisel olarak teknik bilgilerin yanı sıra filmlerin insanlarda uyandırdığı duyguların daha önemli olduğunu düşünen birisi olarak bu filmin beni etkilemesi pek uzun sürmedi. Charlie ve Nicole’u izlerken aslında bu iki karakterin hayatımızın bir noktasında olduğunu anlamak pek uzun sürmedi. Bir nokta diyorum çünkü hepimizin içinde olan karakterler olduğunu düşünüyorum , bu düşünce filmi daha gerçekçi kılarak oyunculukların da etkisiyle gerçek bir dramaya dönüşüyor.

Adam Driver’ın tatmin edici oyunculuğu filmin domino etkisi yaratan kısımlarından birisi öyle ki film aynı zamanda , izleyiciye iki taraftan birisini seçme hissi veriyor. Güçlü bir öykü olmadığı için bu his ile Noah Baumbach seyirciyi filmin içinde tutmaya devam ediyor. Filmin ortalarında biraz tempo düşük olsa da kendini çabuk toparlayarak güzel bir final yapıyor. Sinematografik anlamda da başarılı olan filmin Oscar için pek şansı olduğunu düşünmesem de Scarlett Johansson veya Laura Dern’in ödül alması şaşırtıcı olmaz.

Marriage Story Film Eleştirisi ve İncelemesi yazımızın sonuna geldik. Umarız okurken zevk almışsınızdır. Diğer Oscar Özel içeriklerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Yazı dolaşımı

Exit mobile version