Arthdal Chronicles | 아스달 연대기

Arthdal Chronicles afis-min
Arthdal Chronicles | Official Trailer | Netflix

Onudaİzledim.com ‘dan herkese merhabaaaa…
Bugün sizlere Antik Çağ döneminde, Arthdal adlı kurgusal bir diyarda geçen bol tarih,fantastik,romantik ve aksiyonun olduğu bir dizi olan Arthdal Chronicles’ten bahsetmek istiyorum.Umarım beğenir,izlemeyenler olarak hiç sıkılmadan izlersiniz.

Başrolünde Descendants Of The Sun dizisinden tanıdığımız Song Joong-ki Saya ve Eunseum adlı ikiz karakterler olarak karşımıza çıkıyor.

Arthdal Chronicles son aylarda adından sıkça söz ettirmişti.Game of Thrones izleyenler için bu dizi Kore’nin Game of Thrones’u olarak adından bahsedilmişti.Dizi sadece Kore’de değil uluslararası olarak sesini duyurmayı başardı.Bunda Netflix’in payı baya fazla diye düşünüyorum.

Gelelim konusuna

Dizi güç için insanların neler yapabileceği hakkında bize geniş bir yelpaze sunuyor.Pek çok farklı ırkı hayali medeniyeti gözler önüne seriyor.Yerleşik yaşama geçen bu ırkların güç,daha fazlasını istemek adına birbirleriyle savaşması,aç gözlülükleri ön planda.

Lider olmak isteyen Saramlılar’ın,Neanthal ile ittifak kurmak isteyip Neanthal ırkının bu ittifakı kabul etmemesiyle olaylar fitilini ateşler.Neanthal denilen ırk, normal bir insanın aksine çok güçlü,mavi gözlü,mavi kan taşıyan.Sırtlarında ise mavi kabuk beliren,rüya görme yetisine sahip bir ırktır.Saramlılar,Neanthallerin tekliflerini kabul etmemesiyle senede bir kez kutlanan Neanthaller hilalinde keşfettikleri zehri kullanarak bu ırkı zehirlerler.Beyaz Dağ kavminden Aso Hon’u da yem olarak kullanırlar.Bu planı yapan Neanthalle Saramın birlikteliğinden olan melez çocuk Tagon’dur.Tagon ise Saramlı Birlik Lideri Sanung’un oğludur.Fakat bir İgutu olduğunu herkesten saklar.

Arthal halkı,igutular ve neanthal ırkından nefret etmektedir.Tagon babasına kendini sevdirmeye çalışır,babası ise onu savaştan savaşa sürükleyerek kendinden uzaklaştırır.Kölelerini çoğaltmak isteyen ırk,Iark’a gitmek için büyük bir asansör sistemi geliştirmiştir. Iark’ta hiçbir şeyden habersiz doğa ile içice yaşayan kavimler vardır. Neanthallere hazırlanan tuzakta kullanılan Asa Hon bir Neanthale aşık olmuş ve ikiz çocuklar dünyaya getirmiştir.

Çocuğunu korumak için bir sürekli olarak kaçmıştır.Çocuklardan biri Tagon’un eline geçmiş ve sevgilisi Taelha tarafından büyütülmüştür. Iark’a gidebilmenin tek yolu uçurumun içindeki mağarayı bulmaktır. 10 Yıl boyunca yolu bulmak için dev kayanının içindeki mağaralarda yaşarlar ve oğlu Eunseom da büyür, yolu bulup Wahan kabilesine ulaşırlar.Ulaştıklarında Aso Hon değişik sözler söyleyip kehanetlerde bulunarak ölür ve Eunseom Wahan kablesi ile yaşamaya başlar.

Kabiledekiler onu kabul etmez. Saramların Iark’tan inmenin yolunu bulup ve oradaki herkesi katledip, kalanları Arthdal’a köle olarak getirir.Eunseom’un aşık olduğu ve Wahan kabilesinin ilerideki kutsal annesi Tanya ve ailesi de bu köleler arasındadır. Wahan kabilesi bu süreçte pek çok ölümle karşılaşır. Tanyanın annesi (ulu anne) bu yolda ölür ve ulu anne görevi Tanya’ya geçer.Halkını ve tüm sevdiklerini kurtarmak adına savaşan Igutu Euseom’un, harcadığı emekleri Tanya’nın halkını koruması,Tagon ve Taelhanın hırslı aşkları,Euseom’un ikizi olan kuleye kapatılan sevgi görmemiş Saya’nın ortaya çıkan kötülükleri,Kavim içi sırttan bıçaklama olayları,Asa Ron’un dini kullanması.Euseom’un yardım ettikleri ve bunu borç bilenler Dizide ne ararsanız bol miktarda var.

Karakterler

Eun‑seom:Igutudur.Her şeyden habersiz Wahan halkı arasında yaşamaktadır. Dudakları ve kanı mor renktedir. Rüya görebildiği için farklı olduğunu hissetmektedir. Wahan halkını korumak için elinden geleni yapacaktır.

Tanya: Halkının yeni koruyucu annesi adayıdır. Bunun için gerekli eğitimleri görmektedir. Eun‑seom ile çocukluktan beri beraberdir.

Tagon: Büyük savaş sırasında halkının kahramanı olur. Zekasıyla Neanthalleri yenmeyi başarır. Birlik başkanının oğludur. Aşırı hırslı olduğu için yükselmek için elinden geleni yapar.

Taealha: Birlik liderlerinden birinin kızıdır. Aşırı hırslıdır ve Tagon ile aralarında ilişki vardır. Hedefi zirveye çıkmaktır.

Asa Ron: Halkın dini lideridir. Zamanla entrikalar karşısında zayıf kalır.

Saya: Eun‑seom’ın ikizidir. Tagon ve Taealha tarafından büyütülmüştür. Karakter olarak aşırı hırslı ve zekasını planlar üzerine kullanmaktadır.

Bana kalırsa dizi,tarihi fantastik olarak beğenmiş olduğum Kore dizilerinde ilk sırada yerini aldı.Ses efektleri,görüntüler,savaş bölümleri ve Aşkı-Memnuyu kıskandıracak şekilde olan entrikası beni son derece etkiledi.Dizi sıradan bir şekilde ilerlemeyip her bölümünde merakla diziyi izlememi ve tahmin edilemez sonuçlar doğurmayı başardı.

Yeni bölümlerini iple çekiyorum diyebilirim.Dizinin devamı hakkında tek bir kelime edilmese de son bölümün eksik kalmasıyla dizinin devam edeceğini anlayabiliyoruz.Dizi için oluşturulmuş diller,ritüeller hatta ırklar son derece mükemmel oluşturulmuştu.Olumsuz yanlarına gelirsek bölümler çok fazla uzun olup,Eunseom ve Tanya’nın kavuşacakları yeri merakla beklediğimden dolayı dizinin son bölümlerinde artık yorulmaya başlamıştım.Ve diziyi şuan için bitirdikleri yeri hiç ama hiç sevemedim.O kadar bölümlerden sonra Eunseom ve Tanyanın doya doya aşk yaşaması gerektiğini düşünüyorum.Haa tabi yeni bölümlerinde nelerle karşılacağımızı bilemeyiz..Umarım tekrardan bizi şaşırtmayı başarırsın Arthdal Chronicles..

Yazı dolaşımı

Exit mobile version