Hırçın Sevgilim | Yeopgijeogin Geunyeo | My Sassy Girl

my-sassy-girl-afis

Hırçın Sevgilim | Yeopgijeogin Geunyeo | My Sassy Girl filminin incelemesi için onudaizledim.com ziyaret ediniz.

Hırçın Sevgilim 2001 Kore yapımı bir filmdir. Film farklı ülkeler tarafından yeniden yapılmış aynı isimde bir dizisi de yapılmıştır. Filmin Hollywood yapım olanını izlemiş ve eğlenmiş olarak asıl versiyonunu izlemek istedim. Herhalde yapımın meraklısı çok direkt google aramalarında kaliteli şekilde yüklenmiş bir sürü adres buldum.

Filmde hırçınlıklarını anlamlandıramadığımız bir kadın ile mühendislik öğrencisi olan Kyun-woo’nun ilişkilerini izliyoruz. Kadın sürekli hırçınlıklar ve saçma isteklerle Kyun-woo’yu halk tabiriyle darlar fakat her isteğini Kyun-woo yerine getirir. Filmde anlandıramadığımız birçok olay sonda ortaya çıkar. Hırçınlıkların ve isteklerin sebebi yeni ölmüş olan erkek arkadaşını unutmaya çalışmasıdır. Filmin sonunda ise “tesadüflerden bir köprü oluşturarak” ikili yeniden bir araya gelir.

Öncelikle günümüzde hollywood ekoluyla ortaya çıkan romantik filmlerde genelde cinsellik öğeleri filmlere eklenir. Hatta bunlarla büyüyen bir nesil öpüşmeden,sevişmeden romantik film mi olur diyebilir. Bu filmde bu öğelerden hiçbiri yoktur. Yönetmen seyirciye geçirmek istediği asıl duyguyu ön plana almış ve çalışmıştır. Gerçekten bu duyguda seyirciye geçmektedir.

Filmi dikkatle izlediğinizde veya imdb sayfasına baktığınızda erkek karakter dışında hiçbir oyuncunun ismi belirtilmemiştir. Yönetmen açıkça filmde Kyun-woo dışında hiçbir karakterin yerine kendimizi koymamızı istemez. Bu karakterler yaratılırken yersiz,yurtsuz ve isimsiz olarak yaratılmış açık açık kurgusal karakterler oldukları belli edilmiştir. Filmi izleyen herkes bu tarz bir ilişkiyi istese de yönetmene göre anca Kyun-woo gibi olabilirsiniz.

Yapımda ufak hikayelerle o dönemin Kore sineması özellikleri hem oyuncu tarafından anlatılır hem de sahnelerle gösterilir. Doğu sineması ekolünde estetik anlatıda genelde epizodik anlatı mevcuttur. Bu filmde de film üç parçaya bölünmüştür.

Filmin ana düşüncesine gelirsek

Herhangi bir nedenle olursa olsun gerçek aşkın ve sevginin olduğu bir ilişki bittiğinde büyük bir enkaz oluşur. Bu enkazdan tekrar yeni bir bina yapmak taraflardan birinin mutlak görevidir. Filmde erkek karakter partnerinin bir sıkıntısı olduğunu anladığı için kendince onun yaralarını saracağım diyerek hareket eder. Fakat bu durumu her iki tarafında istemesi gereklidir. Kadın karakter sürekli ileriye ket vurarak bu durumu kabul etmez. Kadın karakter aslında bencilce yaklaşır, eski sevgilisiyle geçirdiği her anı, beynine kazınmış her önemli adımı yenisiyle değiştirmek ister. Bu amaç uğrunda hırçınlıklarla Kyun-woo dan sürekli isteklerde bulunur ve istekleri kabul görür.

Yönetmen izleyiciye küçük oyunlar da yapar. Zaman atlama sahnelerinde görüntü karardıktan ve açıldıktan sonra plana konumlandırılmış karakter oldukça yaşlı birisidir. Fakat asıl karakterimiz daha sonra ortaya çıkar. Filmde bu iki defa kullanılmıştır.

Geçen sahnelerde anlatılmak istenilen ana düşünce bir karakter tarafından seslendirilir.

Yaşça büyük bu karakter kaderden ve tesadüflerden bahseder. Seyirci için film “yok artık bu kadar tesadüf mü olur” tarzında eleştirilmesi veya çok kaderci bulunması korkusuyla yapılan bu hareket son sahneden önce sizi bilgilendirir ve sona hazırlar. Asıl olan istenilen amaca ulaşmak için tesadüflerden bir köprü yaratmaktır.

2001 yapımı Hırçın Sevgilim(Yeopgijeogin Geunyeo-My Sassy Girl) filmi diğer versiyonlarından daha iyidir. Farklı bir Romantik film deneyimi yaşamak isteyen okuyucularımıza kesinlikle önerilir.

Yazı dolaşımı

Exit mobile version